General Knowledge questions with answers.

Top 15 important science General Knowledge  questions.

These questions are very important in science. general knowledge.
General Knowledge  questions with answers.
General Knowledge  questions with answers.


General knowledge questions.

      We are going to discuss important things in the subject of science. We know the subject but not who its father is. In this we are looking at who is the father of some subject. These things are important for any exam.

(General Knowledge  questions with answers.)

 

Here is the some important question of general knowledge with answers.

1.     1) Who is the father of zoology?

           Answer –  Aristotle.

2.      2)Who is the father of modern physics?

          Answer-  Einstein, Newton and Galileo.

3.     3) Who is the father of Indian physics?

Answer – Homi Bhabha.

4.      4) Who is the father of chemistry?

          Answer- Antoine Lavoisier.

5.      5) Who is the father of mathematics?

          Answer – Archimedes.

6.     6)  Who is the father of Indian mathematics?

         Answer – Aryabhatta.

7.    7)  Who is the father of botany?

        Answer – Theophrastus.

8.      8) Who is the father of Indian botany?

         Answer – William Roxburgh.

9.      9) Who is the father of Biology?

         Answer –  Aristotle.

10   10)   Who is the father of Geometry?

           Answer – Euclid.

11    11) Who is the father of statistics?

           Answer – Ronald Aylmer Fisher.

12   12)  Who is the father of Indian statistics?

          Answer – prof. prasanta Chandra mahalanobis.

13   13)  Who is the father of geology?

            Answer – James Hutton.

14   14)  Who is the father of genetics?

          Answer – Gregor Mendel.

15)  Who is the father of Geography?

Answer – Eratosthenes.

 

 READ MORE ABOUT GK QUESTIONS. 

 General Knowledge  questions with answers.

 

 

 

 

 

 

No comments

Powered by Blogger.