Indian forest....

 

Indian forest....
Indian forest.... 


Forest related questions and their answers.

this will be provide some information of forests of India. exam


1.      In which state largest area covered by forest in India?

Answer– Madhya Pradesh.

2.      How many total areas will be covered by forests and trees in India?

Answer – 80.9 million hectors.

3.      Which state of India has a most numbers of forests?

Answer– Madhya Pradesh.

4.      Which state has lowest number of forest covered area in India?

Answer- Haryana.

5.      Which is the largest national park in India?

Answer- Hemis National Park.

6.      Which is the India’s first national park?

Answer- Corbett National Park.

7.      Which is the smallest national park in India?

Answer- South Button Island National Park.

8.      Where located a smallest national park in India?

Answer- Andaman and Nicobar Islands.

9.      Which state has India's first national park?

Answer- Ladakh.  

10.   Which state has large number of national parks in India?

Answer- Madhya Pradesh.

11.   How many national parks in Maharashtra?

Answer- 6.

12.   How many national parks in Madhya Pradesh?

Answer- 12.

13.   Which state has desert national park?

Answer- Rajasthan.

14.   Which state has Namdapha national park?

Answer- Arunachal Pradesh.

15.   India’s first national park is established in year?

Answer- 1936.

16.   Total number of national parks in India?

Answer- 106.

17.   How many tiger projects in India?

Answer- 54.

18.   When project tiger was started in India?

Answer- 1st April 1973.

19.   Project tiger was first started in which national park?

Answer- Corbett National Park.

20.   Which state has Silent valley national park?

Answer- Kerala.

 

 

No comments

Powered by Blogger.